Mikserom (metlicama) penasto umitite maslac, šećer, vanilin šećer, koricu limuna i so. Pojedinačno umešajte jaja. Potom umešajte krem sir. Pomešajte brašno s praškom za pecivo i gustinom i umešajte kutlačom.
Dno kalupa za torte (Ø 20 cm) obložite papirom za pečenje. Ulijte smesu i poravnajte je. Stavite kalup na rešetku u donju polovinu prethodno zagrejane rerne. Električna rerna: 180°C Vreme pečenja: 60 Min.
Varjačom pomešajte sastojke za krem i podelite krem na tri dela. Jedan deo krema obojite plavom i crvenom jestivom bojom tako da boja odgovara boji borovnica. Plavi deo premažite po podlozi za tortu i stavite borovnice. Na to stavite srednju podlogu i lagano pritisnite. 1/3 krema obojite crvenom jestivom bojom tako da boja odgovara boji malina. Kremom premažite srednju podlogu za torte i stavite maline. Stavite na to gornji deo podloge i lagano pritisnite. Ostatak krema obojite crvenom jestivom bojom tako da boja izgleda poput boje jagoda. Kremom premažite gornju podlogu za torte i stavite jagode. Stavite tortu na hladno. Tortu pre posluživanja lagano pospite šećerom u prahu.
Slični recepti
Torte
Torte
Torte