Umutiti belanca, dodati šećer i vanilin šećer, umutiti. Umešati keks. Rasporediti u krug prečnika malo preko 20 cm. Peći u zagrejanoj rerni 10 minuta na 180°C. Kad se ispeče kalupom iseći pravilne ivice korice, tako da krug bude savršen.
Mleko, žumanca, puding i šećer umešati žicom u šerpi. Kuvati na srednjoj temperaturi dok se ne zgusne, pa ohladiti. Penasto umutiti puter i mikserom umutiti sa ohlađenim filom.
Natopiti želatin hladnom vodom. Izblendirati jagode. Umutiti slatku pavlaku, šećer i aromu vanile. Dodati krem sir u pavlaku. Istopiti želatin, pomešati ga sa malo jagoda, pa sve spojiti sa ostatkom jagoda i belim delom od pavlake.
Umutiti šlag penu sa 100 ml mleka. Pripremiti banane i jagode.
Ređati u obruču sledećim redosledom: kora, malo belog fila, banane u krug, ostatak belog fila. Malo ohladiti, pa dodati roze fil. Ohladiti pa dekorisati šlagom i jagodama.
Slični recepti
Torte
Torte
Torte