Dno kalupa za torte (ø 26 cm) obložite papirom za pečenje. Obruč kalupa namastite. Zagrejte rernu. Električna rerna: 180°C
Pomešajte brašno i prašak za pecivo. Dodajte preostale sastojke i mikserom kratko promešajte na najnižoj, a potom dva minute na najvišoj brzini tako da dobijete glatko tijesto. Smesu izlijte u pripremljen kalup i pecite oko 30 minuta u donjem delu prethodno zagrijane rerne. Vreme pečenja: oko 30 Min.
Izvadite kalup iz rerne. Biskvit iz kalupa izvadite i ostavite ga da se ohladi. Operite obruč kalupa za torte. S vrha biskvita odrežite što tanji sloj kako biste dobili ravnomernu površinu. Potom biskvit još jednom vodoravno prerežite. Obruč kalupa za torte stavite na stalak za torte i obložite ga trakom papira za pečenje. Stavite jednu podlogu u kalup.
Za nadev proberite šumsko voće i operite ga. Želatin omekšajte prema uputstvu sa pakovanja. Čvrsto umutite slatku pavlaku. Pomešajte sveži sir s ostalim sastojcima. Želatin otopite prema uputstvu sa pakovanja i pomešajte s oko 4 kašičice smese od sira, potom to umešajte u ostatak smese od sira. Polako umutite slatku pavlaku.
Polovinu nadeva raspodelite po podlozi, poravnajte i po tome raspodelite trećinu bobičastog voća. Na to stavite gornju podlogu i lagano pritisnite. Po podlozi raspodelite ostatak nadeva, poravnajte. Ostatak bobičastog voća raspodelite po tome tako da u sredini napravite malo povišenje, a rub neka ostane slobodan. Ostavite oko 3 sata u frižideru. Odvojite obruč kalupa za torte i skinite ga.
Slični recepti
Torte
Torte
Torte