Za smesu za biskvit mikserom penasto umutite jaja sa šećerom, vanilin šećer i so. Pomešajte brašno i gustin, pospite po smesi i umešajte kutlačom. Smesu stavite u kalup za torte obložen na dnu papirom za pečenje i poravnajte. Stavite kalup u donju polovinu prethodno zagrejane rerne. Električna rerna: 180°C Vreme pečenja: oko 20 Min. Ostavite tortu da se ohladi. Od hladne torte odrežite gornji deo biskvita debljine oko 1 cm. Dno torte obložite rubom kalupa za torte.
Za izradu smese od sira pripremite želatin prema uputsvu na omotu. Mikserom penasto umutite žumance sa šećerom, so, koricu limuna i sok od limuna. Pripremljen želatin umešajte u toplu smesu sa žumancima. Umešajte sveži sir i mleko. Kada se smesa počne stvrdnjavati, umešajte slatku pavlaku. Raspodijelite smesu od sira po podlozi torte i poravnajte. Ostavite tortu da odstoji oko sat vremena na hladnom. Odvojite rub kalupa od torte i polovinom slatke pavlake premažite površinu torte. Poklopite gornjim delom biskvita i lagano pritisnite.
Rub torte oprezno premažite preostalom slatkom pavlakom. Donju trećinu torte pospite (ukrasite) listićima badema i stavite na hladno.
Tortu pre posluživanja pospite šećerom u prahu.
Slični recepti
Torte
Torte
Torte