Dno kalupa za torte (prečnika 26 cm) namastite i obložite papirom za pečenje. Prethodno zagrejte rernu. Električna rerna: 180°C. Rerna na vreo vazduh: 160°C.
Jaja mikserom (metlicama) mešajte na najvećoj brzini oko 1 minut u posudi, dok ne postignete penastu smesu. Mešajući tokom 1 minuta dodajte vanilin šećer pomešan sa šećerom i soli. Nastavite mešati još 2 minuta. Pomešajte brašno s praškom za pecivo, gustinom i kakaom u prahu te kratko umešajte na najnižoj brzini. Testo izlijte u kalup za torte i poravnajte. Kalup stavite na rešetku u rernu. Nivo rerne: dole. Vreme pečenja: oko 20 min.
Odvojite obruč kalupa i skinite ga. Biskvit istresite na rešetku za kolače obloženu papirom za pečenje, skinite dno kalupa i ostavite biskvit da se ohladi.
Pomešajte kakao u prahu i šećer i neprestano mešajući zakuvajte s mlekom. Dodajte espresso kafu i liker Amareto. Papir za pečenje oprezno povucite s biskvita, stavite biskvit na tacnu za torte i poprskajte polovinom tečnosti.
Pomešajte sir Mascarpone, posni sir, šećer i liker Amareto. Slatku pavlaku s Kremfixom umutite čvrsto i dodajte u smesu. Polovinom krema premažite biskvit i obložite piškotama. Piškote natopite preostalom tečnošču koristeći četkicu. Premažite piškote ostatkom krema. Tortu do konzumacije stavite u frižider.
Neposredno pre posluživanja pospite kakaom u prahu.
Slični recepti
Torte
Torte
Torte