Zagrejte rernu. Obložite tepsiju papirom za pečenje.
Sir (ili pavlaku), mleko, ulje, šećer, vanilin šećer i so sipajte u činiju, mikserom (nastavi za mešenje) preradite u glatku smesu. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i prosejte u činiju, kratko mutite najmanjom brzinom, potom najvećom brzinom (ne mesite predugo, da se testo ne bi lepilo). Pospite testo brašnom i izvadite iz činije i na radnoj površini pomoću oklagije razvijte na debljinu od oko ½ cm. Po želji isecite motive i figure modlicama ili ih napravite sami. Stavite figure/motive na papirom za pečenje obloženu tepsiju i premažite ih žumancetom umućenim sa mlekom.
Pozicija rešetke: donja
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C
Slični recepti
Hleb i peciva
Hleb i peciva
Hleb i peciva