U sud sipajte 4 belanceta i neprestano muteći mikserom, dodajte četiri kašike šećera. Na kraju dodajte jedno žumance i sve zajedno još malo umutite. Posebno sjedinite 1 puding sa ukusom bele čokolade, 1/3 praška za pecivo i 50 g izrendane čokolade. Dodajte smesu u umućena jaja i lagano promešajte. Sipajte u kalup prečnika 24-25 cm i pecite na 200 °C 12-13 minuta ili na 180 °C oko 15 minuta. Na isti način pripremite i preostala dva patišpanja.
U sud sipajte slatku pavlaku, margarin ili puter iseckan na kockice i sve čokolade (prethodno izlomljene ili krupno izrendane). Na umerenoj temperaturi topite i neprestano mešajte dok se sva čokolada ne istopi. Sklonite sa vatre i ostavite na sobnoj temperaturi da se skroz ohladi.
Na tacnu stavite prvi patišpanj. Pokvasite ga hladnim mlekom. Ohlađeni fil podelite na tri dela. Prvim delom premažite prvi patišpanj, pa složite maline i blago ih utisnite u fil. Stavite drugi patišpanj, pokvasite mlekom, premažite filom i složite maline. Na kraju stavite i poslednji patišpanj, pokvasite mlekom i premažite ostatkom fila sa svih strana. Dekorišite lomljenom čokoladom i umućenim šlag kremom sa ukusom slatke pavlake. U šlag možete dodati malo kakao praha zbog boje.
Slični recepti
Torte
Torte
Torte