Rernu uključite na 180 stepeni. U posudu stavite sve sastojke za tart pa izgnječite i sjedinite u kompaktno testo uz što manje pokreta rukom. Rastanjite testo na pobrašnjenoj radnoj površini pa prebacite u kalup za tart prečnika 26 - 28 cm.
Utisnite testo u dno i ivice kalupa pa nožem uklonite višak. Stavite u frižider na 15 minuta. Zatim, izvadite testo i izbockajte ga viljuškom. Preko stavite jedan komad papira za pečenje koji ste isekli na veličinu kalupa i malo zgužvali da ga omekšate. Preko stavite pirinač, tako da pokrije dno u debelom sloju. Ovo je jako važan korak jer će pirinač sprečiti da se kora podigne tokom pečenja. Pecite 20 minuta u zagrejanoj rerni. Zatim uklonite papir sa pirinčem i nastavite pečenje još 15 minuta.
Zatim, dok se korica hladi, pripremite frangipan fil: Dobro sjedinite puter i šećer, da postane kremasto. Zatim, dodajte jedno po jedno jaje sve vreme mešajući. Dodajte cimet, aromu vanile, burbon aromatizovani šećer i koricu pomorandže, sjedinite i dodajte brašno i pistaće. Dobro izmešajte žicom pa rasporedite na prohlađenu koricu tarta.
Preko naređajte šljive koje ste prethodno oprali i isekli na četvrtine. Pecite 45 minuta. Ohladite pre sečenja.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači