Belanca umutite sa šećerom u čvrst šam, zatim dodajte jedno po jedno žumance, neprestano muteći. Sipajte brašno prethodno sjedinjeno sa praškom za pecivo i lagano promešajte. Na kraju dodajte ulje. Kalup za tart prečnika 28 cm podmažite margarinom i pospite brašnom. Sipajte smesu i stavite da se peče na 180°C oko 17-20 minuta.
U sud sipajte mleko i dodajte sadržaj kesice. Mutite mikserom oko pola minuta minimalnom brzinom, a zatim nastavite mućenje oko 3 minuta maksimalnom brzinom. Po ukusu možete dodatno zasladiti šećerom.
Ohlađen tart izvrnite naopačke na tacnu, a zatim poprskajte mlekom, pa premažite filom. Jagode iseckajte i dekorišite tart.
U sud sipajte 2 kašike šećera i preliv iz kesice. Promešajte, pa sipajte vodu i mešajte da se ne stvore grudvice. Stavite na ringlu i polako zagrevajte, ali vodite računa da vam ne provri. Nakon toga, sklonite sa vatre i ostavite desetak minuta da se prohladi, pa premažite jagode.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači