Pomešajte prašak za pecivo i brašno i sipajte u posudu u kojoj ćete mesiti. Možete da mesite ručno ili uz pomoć procesora.
Dodajte vanilin i cimet šećer, aromu vanile, šećer, žumance, puter, mast, mileram i sve umesite.
Od testa formirajte loptu i stavite je u frižider na 30 min.
U kalupu za tart prečnika 23 cm rastanjite testo i izbockajte ga viljuškom, a šaku testa ostavite sa strane.
Izrendajte jabuke i dodajte 3-4 kašika praška za puding, cimet šećer, žuti šećer, burbon vanillin šećer, pomešajte i sipajte preko testa.
Od ostatka testa napravite šare po želji, i rasporedite ih preko fila.
Tart pecite oko 40 min na 190 °C.
Pečeni tart pospite limun šećerom u prahu i služite toplog uz kuglu sladoleda od vanile. Ali da znate, podjednako je dobar i hladan, pa čak i sutradan, naravno ukoliko uopšte dočeka do tada.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači