Zagrejte rernu. Podmažite tepsiju.
Brašno pomešajte sa praškom za pecivo i prosejte u činiju. Dodajte preostale sastojke i sve mutite mikserom (nastavci za mešenje) prvo najmanjom, a potom najvećom brzinom, dok ne dobijete ujednačeno testo. 2/3 testa na blago pobrašnjenoj radnoj površini razvijte u okruglu ploču (Ø 29 cm), obložite time tepsiju i blago pritisnite po rubovima. Koru više puta izbodite viljuškom i predpecite testo (preostalo testo ostavite da stoji u frižideru, uvijeno u prozirnu foliju).
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Nakon pečenja ostavite koru da se malo prohladi. Preostalo testo formirajte u rolnu, položite preko kore kao rub i povucite oko 2 cm na gore duž tepsije.
Pospite predpečeno testo hlebnim mrvicama. Tikvice i plavi patlidžan operite, odsecite krajeve. Isecite na tanke listiće (velike parčiće eventualno prepolovite).
Oljuštite luk i sitno iseckajte. Komadiće paradajza pomešajte sa koncentratom paradajza, sirom i jajima pomoću metlice za sneg. Dodajte i dobro sjedinite gustin i začine, na kraju dodajte luk. Poslažite povrće naizmenično poput krovnih crepova preko kore, pritom između slojeva nanesite oko 2/3 preliva. Preostali preliv nalijte odozgo i pecite.
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C
Tart nakon pečenja ostavite još 10-tak minuta da se prohladi, tek potom ga isecite i servirajte. Po želji pospite svežim origanom.
Slični recepti
Hleb i peciva
Hleb i peciva
Hleb i peciva