Namastite kalup za tart. Zagrejte rernu na 180° (vreo vazduh 160°C).
Za testo pomešajte brašno s praškom za pecivo u posudi. Dodajte redom preostale sastojke i mikserom (lopaticama) izmesite testo najpre na najnižoj, a potom na najvećoj brzini. Razvucite testo na lagano pobrašnjenoj radnoj površini u pravogaoni oblik (40 x 15 cm). Potom testo namotajte na oklagiju, odmotajte preko kalupa za tart i lagano utisnite ivice. Viljuškom više puta probodite dno. Stavite kalup na rešetku u rernu. Nivo: sredina rerne Vreme pečenja: oko 20 min. Ostavite tart u kalupu, da se ohladi na kuhinjskoj rešetki.
Puding pripremite s mlekom prema uputstvu sa kesice i premažite preko testa. Proberite borovnice, operite ih i dekorativno raspodelite po krem pudingu. Tart izvadite iz kalupa i stavite na tacnu za torte.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači