Dno kalupa za tart namastite i obložite papirom za pečenje. Zagrejte pećnicu na oko 180°(vreo vazduh oko 160°C).
Pomešajte brašno sa lešnicima, kakaom i praškom za pecivo u posudi. Dodajte ostale sastojke i mikserom izmesite glatko testo, mešajući najpre kratko na najnižoj, a potom dva minuta na najvećoj brzini. Testo izlijte u kalup za tart i poravnajte. Stavite na srednju rešetku u peć. Vreme pečenja: oko 25 min.
Odvojite obruč kalupa za tart i skinite ga. Biskvit istresite na kuhinjsku rešetku obloženu papirom za pečenje. Uklonite dno kalupa za tart i ostavite biskvit da se ohladi.
Stavite lešnike na lim za pečenje i zagrejte u peći na istoj temperaturi oko 10 minuta, sve dok se smeđa korica ne raspukne. Vruće lešnike stavite na čistu kuhinjsku krpu, omotajte ih krpom te kružnim pokretima odvojite od ljuske. Lešnike krupno naseckajte.
Oprezno povucite papir za pečenje i podelite biskvit na dva dela. Donju polovinu stavite na tacnu za torte. Marmeladu kratko ukuvajte u manjem loncu, uz stalno mešanje. Oko 1 kašiku marmelade pomešajte sa lešnicima. Donju polovinu biskvita premažite preostalom marmeladom. Zatim, stavite gornju polovinu biskvita.
Kolač podelite na približno 12 komada jednake veličine i dekorativno pospite šećerom u prahu. Svaki komad kolača po želji ukrasite mešavinom marmelade i lešnika. Za ukras napravite šablon od papira u obliku zvezde, stavite je na tart i pospite kolač šećerom u prahu.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači