Podmažite tepsiju. Zagrejte rernu.
U činiji pomešajte brašno sa praškom za pecivo. Dodajte preostale sastojke. Sve zajedno umutite mikserom muteći kratko najmanjom brzinom, a potom najvećom oko 2 minuta, tako da dobijete glatko testo. Ravnomerno nanesite testo na tepsiju i poravnajte. Stavite da se peče.
Pozicija rešetke: srednja
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C
Imajte u vidu uputstvo za Vašu rernu. Nakon pečenja položite tepsiju a rešetku i kolač odmah poprskajte rumom ili vinjakom. Ostavite ga da se ohladi na tepsiji.
Za nadev skuvajte puding od praška za puding, šećera i mleka, prema uputstvu sa kesice. Vruć puding odmah prekrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi. Omekšali maslac dobro umutite mikserom muteći najvećom brzinom. Dodajte puding kašiku po kašiku (pritom vodite računa sa i maslac i puding budu sobne temperature, u suprotnom će se krem razdvojiti). Na kraju umešajte kiselu pavlaku.Premažite krem preko kolača i poravnajte. Stavite kolač u frižider, neka odstoji ca. 30 min.
Usitnite čokolade i otopite ih odvojeno, svaku sa po 1 kašikom ulja, na tihoj vatri. Sipajte obe glazure naizmenično preko krema i razmažite pomoću oble strane kašike, tako da dobijete mramornu šaru. Vratite kolač u frižider dok se glazura ne stegne.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači