Položite ploče lisnatog testa jednu pored druge i ostavite ih pokrivene da odstoje dok se ne odlede. Kada se odlede stavite ih jednu preko druge i razvaljajte na pravougaonik od oko 30 x 40 cm. Isecite ploču od testa na 4 podjednake trake (30 x 10 cm). Na tepsije obložene papirom za pečenje stavljajte po dve trake, pa ih ostavite da odstoje oko 15 minuta. Potom ih više puta izbodite viljuškom i premažite vodom. Stavite da se peče. Vreme pečenja oko 15 min. po tepsiji.
Pozicija rešetke: srednja
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Prevucite trake od lisnatog testa sa papirom za pečenje na rešetku i ostavite da se ohlade. 2 trake premažite džemom.
Za biskvitno testo penasto umutite jaja sa vodom, muteći mikserom oko 1 minuta najvećom brzinom. Pomešajte šećer sa vanilin šećerom i u roku od jednog minuta umešajte u jaja. Dodajte aromu ruma i mutite još 2 minuta. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i kakao prahom, prosejte preko umućenih jaja i sjedinite kratko muteći najmanjom brzinom. Sipajte testo u ram za kolače (30 x 20 cm), koji ste položili na podmazanu tepsiju obloženu papirom za pečenje. Ukoliko nemate ram, savijte papir za pečenje više puta i tako oblikujte rub.
Pozicija rešetke: srednja
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C
Odstranite ram i istresite testo na šećerom posuti papir za pečenje, pažljivo odstranite papir sa kojim se testo peklo. Ostavite koru da se ohladi, potom je isecite na dve trake 30 x 10 cm. Položite po jednu traku biskvita preko džemom namazane trake lisnatog testa.
Za fil umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu, Kremfixom i vanilin šećerom. Pažljivo dodajte rum. Smesu nanesite na duple trake i prekrijte preostalim trakama od lisnatog testa.
Otopite čokoladu sa uljem na pari i premažite preko kolača. Pospite bademom u listićima i ostavite da se ohladi. Pre serviranja isecite na šnite pomoću oštrog noža.
Slični recepti
Kolači
Kolači