Podmažite kalup i obložite dno kalupa papirom za pečenje. Zagrejte rernu.
Mikserom mutite jaja najvećom brzinom oko 1 minut. Dodajte u roku od jednog minuta šećer pomešan sa Burbon vanilin šećerom, pa mutite smesu još 2 min. Pomešajte brašno sa gustinom, praškom za pecivo i kakao prahom i dodajte u smesu kratko muteći najmanjom brzinom. Sipajte testo u kalup i poravnajte. Stavite da se peče u donjoj trećini rerne.
Pozicija rešetke: donja trećina
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C
Pažljivo odstranite obruč kalupa, koru istresite na papirom za pečenje obloženu rešetku i ostavite da se ohladi. Skinite papir sa kojim se kora pekla, potom presecite koru pažljivo dva puta vodoravno, tako da dobijete tri kore. Donju koru položite na tacnu za torte.
Operite jagode, očistite i iseckajte na kockice. Čokoladu sitno iseckajte ili grubo narendajte. Umutite slatku pavlaku sa Kremfixom, vanilin šećerom i šećerom. Na kraju kratko muteći dodajte višnjevaču. Polovinu umućene pavlake pomešajte sa čokoladom, u drugu polovinu dodajte seckane jagode. Donju koru poprskajte sa oko 2 kašike višnjevače i prekrijte pavlakom sa jagodama. Poklopite srednjom korom, koju ćete takođe poprskati sa oko 2 kašike višnjevače i premazati pavlakom sa čokoladom. Poklopite poslednjom korom i poprskajte preostalom višnjevačom.
Umutite slatku pavlaku sa Kremfiom i vanilin šećerom. Premažite tortu odozgo i sa strane. Čokoladu grubo narendajte i pospite po rubu torte. Jagode operite, očistite i isecite na fine listiće. Dekorativno ih rasporedite po torti.Pripremite preliv prema uputstvu sa kesice i pažljivo u tankom sloju nanesite preko jagoda, kako bi održale svežinu i dobile sjaj.
Slični recepti
Torte
Torte
Torte