Umutite maslac i jaja. Dodajte mleko, sadržaj iz kesice i mutite mikserom maksimalnom brzinom oko 1-2 minuta. Pripemljenu smesu sipajte u pleh veličine 20 x 30 cm prethodno podmazan ili obložen papirom za pečenje. Pecite oko 20 minuta na 190-200 °C. Patišpanj ohladite pa isecite srca.
U sud sipajte mleko i šlag. Mikserom umutite pa dodajte mascarpone sir. Varjačom promešajte ili kratko mikserom umutite.
U odgovarajući sud sipajte višnje i sok iz tegle. Dodajte šećer i stavite da provri, a onda dodajte gustin koji ste prethodno razmutili u vodi. Kuvajte kratko na nižoj temperaturi uz mešanje dok ne dobijete želatinastu smesu.
Srca vodoravno isecite na dva dela. Na tacnu stavite prvi deo srca, poprskajte čokoladnim mlekom. Beli fil sipajte u poslastičarsku kesu i prefilujte srca po ivici. U sredinu sipajte fil od višanja, pa preklopite drugim delom srca koje takođe poprskate čokoladnim mlekom. Ostavite da patišpanj upije mleko, pa onda gornji deo premažite crnim kremom i pospite seckanim pečenim lešnikom. Dodatno dekorišite kandiranim trešnjama i listićima nane.
U čaše stavite izmrvljen patišpanj. Sjedinite čokoladno mleko i višnjevaču, pa time poprskajte patišpanj. Preko sipajte beli fil, pa fil od višanja, pa ponovo malo belog fila i izmrvljen patišpanj.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači