U sud za mućenje sipajte sadržaj kesice, dodajte jaja, ulje i vodu. Mikserom mutite dok ne dobijete glatko testo. Pripremljenu smesu sipajte u pleh srednje veličine, prethodno podmazan i obložen papirom za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni na 160°C, oko 35 minuta. Prohlađen kolač isecite na 16 delova.
U odgovarajući sud sipajte višnje i šećer, pa prelijte sa 100 ml vode i stavite da se kuva oko 5 minuta. Nakon toga dodajte gustin koji ste prethodno pomešali sa 80 ml vode, tako da nema grudvica. Kuvajte još oko 2-3 minuta. Ostavite da se prohladi.
U sud za mućenje sipajte šlag krem i mleko. Mikserom mutite oko pola minuta minimalnom brzinom, a zatim nastavite mućenje oko 2-3 minuta maksimalnom brzinom. Sipajte šlag u dresir-kesu sa zvezdastim nastavkom. Ukrasite svako parče, pa prelijte pripremljenim višnjama. Preko višanja pospite rendanu čokoladu.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači