Sok od jedne pomorandže pomešati sa narendanom korom, dodati dve kesice burbon vanile i kuvati kratko da se šećer rastopi. Natopiti želatin da nabubri, istopiti ga i umešati u sok od pomorandže. Sipati u silikone prečnika 2 cm. Ostaviti u frižider da se stegne.
Zagrejati slatku pavlaku, (da ne proključa) dodati u vruću pavlaku komadiće bele čokolade i sjediniti. Natopiti želatin da nabubri, istopiti ga i umešati u toplu belu čokoladu i pavlaku. Dodati jednu kašičicu arome vanile. Sipati u silikone oblika polulopti, prečnika 5 cm, ne do vrha. Ostaviti u frižider da se stegne, nakon pola sata, u sredinu ubaciti žele od pomorandže i ostaviti da se zajedno stegnu još sat vremena.
Servirati dekorisano umućenim šlagom, obojenim žutom bojom.
Slični recepti
Deserti
Deserti
Deserti