500 ml mleka, šećer i puter stavite na srednju jačinu da provri. U odvojenoj posudi pomešajte smešu za puding sa ukusom čokolade, brašno, vanilin šećer, kakao prah, aromu ruma i preostalih 200 ml mleka. Kada je mleko sa šećerom i puterom provrelo, sipajte pripremljenu čokoladnu smešu i mešajte žicom kuvajući nekoliko minuta, dok se puding ne zgusne.
Sklonite sa vatre. Pleh veličine 30 x 40 cm premažite puterom, pa bogato pospite kokosom. Izručite vrući puding, pa pažljivo špatulom rasporedite po plehu. Zavisno od veličine pleha koji koristite, smesu ćete razvući ili preko cele površine ili na nešto manje. Ohladite.
Na isti način pripremite i smesu od pudinga sa ukusom bele čokolade, samo što ćete ovde koristiti manji pleh, otprilike 30 x 30 cm. Ohladite.
U međuvremenu slatku pavlaku umutite sa šećerom u prahu i aromatizovanim šećerom u čvrst šlag. Premažite preko ohlađenih pudinga u tankom sloju.
Oštrim nožem isecite ivice da opkrojite. Zatim isecite na trake 5-6 cm debljine, a zatim te trake podelite na dva dela. Uvijajte pažljivo i stavljajte na tanjir. Kod bele sarme ćete nakon sečenja posuti pistaće i seckane jagode, pa tek onda uvijati. Držite kolače u frižideru dan-dva. Najukusniji su kada se dobro ohlade.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači