Zagrejte mleko u maloj posudi i u njemu rastopite maslac ili margarin.
Prosejte brašno u činiju i pažljivo sjedinite sa suvim kvascem. Dodajte preostale sastojke i mlaku mešavinu mleka i masnoće, pa sve umesite mikserom (nastavci za mešenje) prvo najmanjom, potom najvećom brzinom oko 5 minuta, tako da dobijete glatko testo. Ostavite testo da odstoji pokriveno na toplom mestu, sve dok se vidno ne uveća.U međuvremenu obložite tepsiju papirom za pečenje. Zagrejte rernu.
Penasto umutite maslac ili margarin sa šećerom, vanilin šećerom, limunovom korom, jajima i rumom. Potom dodajte preostale sastojke. Testo još jednom kratko promesite na radnoj površini. Potom razvijte u pravougaonik (40 x 30 cm). Ravnomerno premažite filom, pritom uz ivice ostavite prazno oko 2 cm i savijte na unutra. Namotajte testo kao rolat polazeći od duže strane. Stavite štrudlu na tepsiju i ostavite da nadođe još 20 minuta. Stavite da se peče u donjoj trećini rerne. Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše pećnice.
Pozicija rešetke: donja trećina
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C
Slični recepti
Hleb i peciva
Hleb i peciva
Hleb i peciva