Mikserom umutiti jaja, šećer i vanilin šećer. Mutiti par minuta, smesa treba da se udvostruči. Zatim dodati mleko i ulje, opet umutiti. Na kraju prosejati brašno i kakao i mutiti samo onoliko da se sjedini. Smesu sipati u silikonski kalup prečnika 20cm i peći 20 minuta na 180 stepeni. Pekla sam na režimu gornji i donji grejač, bez ventilatora. Nakon pečenja ostaviti koricu da se ohladi u potpunosti i pripremiti sloj od maline.
Za malina sloj gustin pomešati sa vodom i staviti sa strane. U šerpicu staviti sve ostale sastojke i kuvati na srednjoj temperaturi dok ne proključa. Maline izgnječiti, dodati gustin i uz mešanje kuvati još 2 minuta dok se ne zgusne. Ostaviti sa strane da se ohladi u potpunosti.
Za fil mikserom umutiti krem sir i prah šećer. Slatku pavlaku umutiti sa kremfixom ali ne premutiti. Spojiti sve u jedan fil i umešati čokoladu koju ste prethodno narendali.
Za slaganje koru preseći horizontalno na dva dela. Koru premazati malinama, preko njih rasporediti polovinu fila, dodati drugu koru i prekriti je prepstalim filom. Na kraju po želji narendati još malo čokolade.
Tortu odložiti u frižider na 3h ili najbolje preko noći.
Slični recepti
Torte
Torte
Torte