Jabuke operite, oljuštite, očistite i sitno iseckajte i stavite u široku šerpu da se dinstaju zajedno sa šećerom i vanilin šećerom oko 5 minuta. Ocedite jabuke u cediljki i ostavite ih da se ohlade.
Prosejte brašno sa praškom za pecivo u činiju. Dodajte ostale sastojke i mikserom (nastavci za mešenje) sve dobro umesite prvo najmanjom, a potom najvećom brzinom, tako da dobijete glatko testo. Ostavite testo da odstoji na hladnom mestu oko 1 sat.U međuvremenu podmažite kalup za srneća leđa i pospite brašnom. Zagrejte rernu.2/3 mešenog testa razvijte na pobrašnjenoj radnoj površini u pravougaonik od oko 35 x 15 cm. Isecite jednu traku testa (5 x 15 cm) i prepolovite je (5 x 7,5 cm). Obložite kalup za srneća leđa velikim i sa 2 mala pravougaonika od testa (za strane). Umutite sir sa jajima, praškom za pecivo i pistaćima, dodajte oceđene jabuke i rasporedite u kalupu za srneća leđa.Preostalo testo razvijte u još jedan pravougaonik (30 x 12 cm), stavite ga preko fila od jabukai pritisnite ga na ivicama. Stavite kalup na rešetku i pecite u donjoj trećini rerne.
Pozicija rešetke: donja trećina
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači