Prvo pripremiti koru. U jednoj posudi pomešati jaja, šećer i vanilin šećer. Mutiti dok se ne stvori svetlo žuta i penasta smesa. Postepeno dodavati po malo vode.
Pomešati brašno sa praškom za pecivo i prosejati preko smese od jaja. Mutiti samo onoliko dok se sve sjedini. Na kraju umešati orahe.
U podmazan kalup prečnika 24 ili 26 cm rasporediti testo. Koru peći na 180 stepeni gornji/donji grejač 20-25 min. Uraditi proveru čačkalicom da li je kora gotova.
Dok se kora peče, pripremiti sirup: vodu i šećer pomešati u šerpi i prokuvati. Kuvati još 5 min na najjačoj vatri. Skloniti sa rinlge i ostaviti da se malo ohladi.
Pomešati brašno, puding, jaje i šećer. Postepeno dodati 200ml od ukupno 800 ml mleka. Preostalo mleko prokuvati.
U vrelo mleko umešati smesu od pudinga i brašna. Mešati konstantno jer je ovaj puding jako gust, gotov je kad je toliko gust da se teško meša.
U vreo puding dodati orahe i komadiće putera, mešati dok se puter ne istopi i sjednini. Krem prekriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi u potpunosti.
Gotovu koru izvaditi iz rerne i ostaviti da se malo ohladi. Izbockati je viljuškom pa je preliti toplim sirupom. Koru ostaviti da se potpuno ohladi.
Na ohlađenu koru rasporediti krem. Staviti u frižider najmanje 1h.
Na kraju umutiti šlag penu sa mlekom i rasporediti preko fila. Vratiti na hlađenje još sat vremena, nakon toga služiti tortu.
Slični recepti
Torte
Torte
Torte