Kikiriki sameljite i sjedinite sa mlevenim keksom.
U sud sipajte vodu, šećer i vanilin šećer. Margarin ili puter iseckajte i dodajte u sud. Stavite na vatru da se sve istopi. Izlomite 150 g čokolade i dodajte u sud. Mešajte da se čokolada istopi i sve sjedini.
Odmah nakon toga prelijte pripremljen mleveni keks sa kikirikijem. Promešajte da se smesa ujednači.
Na tacnu stavite ram i podesite na veličinu 22 x 22 cm ili približno.
Lagano utapkajte rukom a onda poravnajte špatulom/nožem.
Ostatak čokolade (150 g) istopite na pari ili u mikrotalasnoj. Dodajte ulje i promašajte. Bajaderu premažite čokoladom, pa prebacite u frižider na par sati da se ohladi i stegne.
Isecite na željenu parčad, a možete na 2 x 4 cm.
Kikiriki sameljite u blenderu, taman će biti sitan ali ne preterano.
Slični recepti
Sitni kolači
Sitni kolači
Sitni kolači