Belu čokoladu otopite na pari, dodajte omekšali margarin, pa u posudi za mešanje mutite mikserom sve dok smesa ne postane glatka. Stalno mešajući, postupno dodajte šećer, vanilin šećer i bademov liker, dok ne dobijete povezanu masu. Umešajte jaja, otprilike ½ minuta muteći najvećom brzinom. Brašno izmešajte sa Gustinom, prosejte i kratko umešajte muteći najmanjom brzinom. Od kokosovog brašna odvojite jednu kašiku, ostalo umešajte u testo. Testom napunite špric sa zvezdastim nastavkom (ø 7 mm), pa na podmazanu tepsiju za kolače, obloženu masnim papirom, našpricajte snežne kristale. Pospite preostalim kokosovim brašnom i ispecite.
Pozicija rešetke: srednja
peći: otprilike 12 minuta
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C
Keksiće zajedno s masnim papirom stavite na rešetku za kolače i ostavite da se hlade. Od šećera u prahu i vode izmešajte gust preliv i njime zalepite srebrne perlice.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači