U posudu za mućenje sipajte sadržaj kesice, dodajte jaja, ulje i vodu. Mikserom mutite dok se ne dobije glatka smesa. Pripremljenu smesu sipajte u pleh 22 x 22 cm ili približne veličine, prethodno podmazan i obložen papirom za pečenje. Peći u donjoj trećini prethodno zagrejane rerne na 160 °C oko 35 minuta.
Patišpanj ohladite i izmrvite. Dodajte krem ili džem onoliko koliko vam je potrebno da umesite u kompaktnu smesu od koje možete da napravite čvršće kuglice. Sa kremom možete da kombinujete mleko ili neki sok. Od smese napravite kuglice u dve različite veličine. Ostavite da se ohlade i stegnu.
Sastavljajte po dve kuglice tako što probodete drvenim štapićem. Čokoladu otopite i dodajte joj ulje. Po potrebi dodajte još, ako vam je čokolada mnogo gusta. Prelivajte preko kuglica, ocedite i ostavite da se čokolada stegne. Za nos stavljate po jednu narandžastu kuglicu iz Dr. Oetker dekoracije Magija pastelnih boja tako što prvo četkicom nanesete čokoladu na mesto predviđeno za nos. Nacrtajte oči, usta i dugmiće. To možete uraditi flomasterom za kolače ili crnom čokoladom.Napravite šal od voćnih kiselih traka.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači