Za Sneška Belića, prepolovite slane štapiće po sredini. Umešajte narandžastu prehrambenu boju u fondan i oblikujte 12 šargarepica za nos.
Za dekoraciju, fino usitnite čokoladu i 2/3 količine otopite na pari. Umešajte ostatak i ostavite da se istopi. Stavite belu čokoladu u vrećicu za ukrašavanje. Položite 6 slanih štapića jedan pored drugog, postavljajući jedan horizontalno kao obod šešira. Istisnite belu čokoladu na slani štapić tako da se zalepe i ostavite da se hlade najmanje 10 minuta.
Fino usitnite tamnu čokoladu i 2/3 količine otopite na pari. Umešajte ostatak i ostavite da se istopi. Pažljivo umočite Sneška Belića u otopljenu čokoladu do ivica šešira, pustite da višak kaplje ili ga obrišite i ostavite na papir za pečenje.
Zalepite 4-5 dekor perlica kako biste formirali usta i 2 kao oči, koristeći kapljice preostale otopljene čokolade. Nalepite nos od fondana na Sneška uz pomoć otopljene čokolade. Ohladite Sneška dok ne budete spremni da ih poslužite.
Slični recepti
Deserti
Deserti
Deserti