Za testo penasto umutitet maslac ili margarin muteći mikserom najvećom brzinom. Postepeno dodajte šećer, vanilin šećer i so. Mutite sve dok ne dobijete kompaktnu smesu. Potom na svakih 1/2 minuta dodajte po jedno jaje. Brašno pomešajte sa Gustinom i praškom za pecivo, prosejte i dodajte postepeno u smesu, muteći srednjom brzinom. Od testa ispecite 4 kore. U tu svrhu sipajte po 1/4 testa u okrugli kalup sa štipaljkom (prečnik 26 cm, dno podmazano), poravnajte i obložite obručem kalupa. Pecite kore jednu za drugom na rešetki od rerne. Vreme pečenja: oko 10 minuta po kori
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C
Kore odmah po pečenju istresite iz kalupa i položite ih pojedinačno na papirom za pečenje obloženu rešetku i ostavite da se dobro ohlade.
Za glazuru otopite čokoladu sa uljem na pari na tihoj vatri. Time premažite površinu kora. Jednu od kora isecite na 16 parčića torte, pospite pistaćima i ostavite kore da odstoje dok se glazura dobro ne stegne.Za fil pripremite puding od Galete prema uputstvu sa ambalaže, ali umesto mleka koristite sok od pomorandže i slatku pavlaku. Sipajte puding u špric za ukrašavanje sa okruglim nastavkom (prečnika oko 9 mm). Nanesite krem u debelim tufnama na preostale 3 kore i pažljivo ih spojite u tortu. Odozgo poređajte isečenu koru. Tortu ukrasite filetima pomorandže i držite je na hladnom do serviranja.
Slični recepti
Torte
Torte
Torte