Pomešajte toplo mleko, šećer i kvasac. Dodajte preostale sastojke i zamesite meko testo koje se ne lepi za podlogu uz dodavanje brašna po potrebi. Formirajte kuglu i stavite u čistu posudu. Pokrijte prozirnom folijom i ostavite na sobnoj temepraturi 2 sata.
Nakon toga, rernu uključite na 180 stepeni, a pleh (ili dva) obložite papirom za pečenje. Testo premesite pa podelite 8 jednakih delova. Svaki deo podelite na još dva. Rolajte svaki deo testa pa dva spajate tako što ćete ih izuvijati. Spojite ih na krajevima da dobijete venčić i postavite na pleh sa papirom za pečenje.
Premažite žumancetom koje ste razmutili sa kašikom mleka. Po želji pospite listićima badema i šećerom. Pecite 25 minuta u zagrejanoj rerni. Za to vreme pripremite glazuru tako što ćete u šećer u prahu postepeno dodavati mleko, dok ne dobijete gustinu koja vam odgovara. Vruće venčiće prelijte glazurom, pa pospite šarenim mrvicama. U sredinu stavite ofarbano skuvano jaje.
Slični recepti
Hleb i peciva
Hleb i peciva
Hleb i peciva