Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i prosejte u činiju. Redom dodajte preostale sastojke i mikserom (nastavci za mešenje) umesite glatko testo. Ostavite da odstoji u frižideru oko 30 min. Od testa oblikujte valjak debljine oko 3 cm i isecite ga na komade širine oko 2 cm. Od dobijenih komada oblikujte štanglice dužine oko 13 cm i od njih formirajte perece. Perece položite na papirom za pečenje obloženu tepsiju i pecite na sredini prethodno zagrejane rerne.
Pozicija rešetke: srednja
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 170 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 150 °C
Ohlađene perece umočite obostrano u otopljenu čokoladu sa maslacem. Na još vlažnu glazuru sipajte mrvice. Kada se glazura stegne, provucite ukrasne trake kroz perece i ukrasite jelku ili kuću ovim slatkim, jestivim ukrasima!
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači