U manjoj šerpi na pari otopiti čokoladu sa margarinom i pavlakom. Ostaviti sa strane.
Odvojiti belanca od žumanaca. U posudu za mešanje sipati sir, aromu vanile, šećer i žumanca. Dobro promešati da se dobije kompaktna kremasta smesa, dodati bademe i umešati špatulom.
U drugu posudu za mešanje staviti belanca sa prstohvatom soli i mikserom napraviti čvrst sneg.
Sneg od belanaca postepeno uz lagano mešanje dodati u masu od sira i jaja. Lagano mešati dok se sve ne sjedini.
Lisnato testo razvući oklagijom na debljinu od nekoliko milimetara i iseći na komade koji odgovaraju modlama koje koristite. Premazati modlu margarinom, obložiti modlu testom. Testo u modli premazati tankim slojem džema od pomorandžie i otopljenom čokoladom. Preko toga sipati fil.
Prekriti testom, dobro prstima zatvoriti šav između dva testa i odstraniti višak. Napraviti nekoliko malih rezova na površini testa i premazati žumancetom umućenim sa malo vode.
Tartove peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 30 do 40 minuta.
Nakon pečenja ostaviti da se hlade na sobnoj temperaturi.
Servirati posuto prah šećerom.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači