U sud sipajte 300 ml mleka i 5 kašika šećera. Stavite da provri. Posebno sjedinite 200 ml mleka i puding sa ukusom bele čokolade, pa dodajte u provrelo mleko i skuvajte fil. Sklonite sa vatre, preručite u vanglicu i pokrijte streč folijom ili kesom. Ostavite da se ohladi.
Mleveni keks sipajte u sud pa prelijte istopljenim margarinom. Promešajte, pa pomoću modlica pravite korpice. Možete unutrašnji deo modlice oblagati kesom ili streč folijom ili ostavite bez.
Kada napravite korpice, ostavite ih u frižider da se stegnu i ohlade.
Kada se i fil ohladio, mikserom ga malo umutite, pa sipajte u poslastičarsku kesu.
Iz kalupa izvadite korpice od keksa i odstranite kesu ili foliju. Ukoliko ste korpice formirali bez kese/folije, tada samo malo pritisnite ivice kalupa, okrenite i korpice će same da ispadnu. Naravno, kod vađenja ovih korpice morate biti pažljivi. Napunite korpice filom i složite voće (borovnice, kivi, mandarine, nar ili voće po želji).
U sud sipajte 2 kašike šećera i preliv iz kesice. Promešajte, pa sipajte vodu i mešajte da se ne stvore grudvice. Stavite na ringlu i polako zagrevajte, ali vodite računa da vam ne provri. Nakon toga, sklonite sa vatre i ostavite desetak minuta da se prohladi pa sipajte preko voća.
Ostavite u frižider na hlađenje i čuvajte u njemu do služenja.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači