Zagrejte rernu. Obložite tepsiju papirom za pečenje.
Pomešajte brašno i prašak za pecivo i sipajte u činiju. Dodajte preostale sastojke za testo i mutite kratko mikserom (nastavci za mešenje) najmanjom brzinom, potom najvećom brzinom tako da dobijete glatko testo (ne mutite predugo, lepiće se testo). Potom na blago pobrašnjenoj radnoj površini oblikujte valjak.Isecite na 12 jednakih komada i svaki komad oblikujte u 18 cm duge sajle, pritom krajeve oblikujte nešto tanje. Umutite žumance sa mlekom i time premažite površinu sajli od testa. Pospite polovinu makom, a drugu polovinu susamom. Položite ih na tepsiju oblikujući kiflice. Pecite na sredini rerne.
Pozicija rešetke: srednja
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Skinite zemičke sa papira za pečenje i stavite na rešetku da se hlade.
Slični recepti
Hleb i peciva
Hleb i peciva
Hleb i peciva