Belanca umutite i posolite. Dodajte žumanca i mikserom umutite. Nakon toga ulje i jogurt. Sjedinite brašno, prašak za pecivo i gustin. Postepeno dodajte u umućenu smesu i lagano mešajte.
Smesu sipajte u pleh od rerne, 30 x 40 cm, obložen papirom za pečenje i pecite 30 minuta na 180 °C.
Patišpanj izvadite iz pleha zajedno sa papirom za pečenje. Okrenite ga tako da gornja strana sada bude donja. Skinite papir i ponovo ga vratite u pleh.
Patišpanj isecite na polovine i premažite ih ajvarom.
Za prvi fil sjedinite kiselu pavlaku, umućeno jaje, iseckanu šunku i izrendan trapist. Posolite i pobiberite. Jednu polovinu premažite pripremljenim filom i preklopite drugim delom patišpanja tako da deo premazan ajvarom ide na fil. Tako pripremljeno vratite u pleh. Premažite drugim delom fila koji ste pripremili tako što sjedinite kiselu pavlaku i izrendan trapist.
Pleh ponovo vratite u rernu na 10 minuta i temperaturu od 180 °C.
Ostavite da se ohladi i fil stegne, najbolje prvo na sobnoj temperaturi, pa preko noći u frižideru. Sutradan, oštrim i tankim nožem isecite na štanglice 2,5 x 5 cm i dekorišite kiselom pavlakom, crvenom paprikom, ruzmarinom i narom ili po vašoj želji.
Slični recepti
Hleb i peciva
Hleb i peciva
Hleb i peciva