Karfiol usitniti na male cvetove i kuvati u kipućoj vodi oko 6 minuta. Izvaditi iz vode i ostaviti da se cedi. Dve glavice crvenog luka iseći na rebarca i propržiti na 4 kašike ulja da omekša. Ostaviti da se hladi.
Umutiti jaja i dodati kurkumu, ruzmarin, bosiljak, so i biber. Dodati brašno i prašak za pecivo, nastaviti mešanje. Sitno izrendati 100 g od pripremljenog sira, a 80 g iseći na listiće. Dodati sir i nastaviti mešanje. Dodati kuvani karfiol i nastaviti mešanje. Obložiti dno pleha za pečenje papirom za pečenje, unutrašnjost pleha premazati margarinom i obložiti susamom i semenom suncokreta.
Prvo staviti prženi crveni luk. Preko toga staviti smesu sa karfiolom. Smesu izravnati i preko svega dekorisati crvenim lukom isečenim na rebarca i čeri paradajzom isečenim na polovine. Začiniti biberom i poprskati uljem.
Peći na 180 stepeni oko 30 do 35 minuta. Nakon pečenja ostaviti da se hladi 10 minuta, pa izvaditi iz pleha. Služiti toplo ili hladno.
Slični recepti
Hleb i peciva
Hleb i peciva
Hleb i peciva