Zagrejte rernu. Obložite 2 tepsije papirom za pečenje.
Umutite belanca sa solju, postepeno dodajte šećer i umutite u čvrst sneg. Sipajte smesu u špric sa okruglim nastavkom. Spiralno našpricajte dva kruga (Ø 28 cm) na papirom za pečenje obložene tepsije. Stavite tepsije zajedno u zagrejanu rernu, jednu gore, jednu dole. Tokom pečenja ostavite rernu malo otvorenu (zaglavite vratanca varjačom). Po potrebi tokom pečenja zamenite tepsijama mesta.
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 120 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 100 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Ostavite kore da se suše u malo otvorenoj i isključenoj rerni tokom noći. Oko jedne kore stavite obruč kalupa sa štipaljkom.
Umutite žumanca sa šećerom u prahu, brašnom i praškom za puding. Dodajte mleko i mešajući kuvajte sve dok ne dobijete gustu masu. Pokrijte i ostavite da se hladi uz češće mešanje. Penasto umutite maslac sa šećerom u prahu i postepeno dodajte puding krem. Podelite krem smesu, u jednu polovinu dodajte mlevene orahe. Sipajte krem sa orasima preko prve kore i poravnajte. Umutite šlag sa mlekom prema uputstvu sa ambalaže i sjedinite sa preostalim kremom. Nanesite krem preko krema sa orasima i poravnajte. Stavite je u zamrzivač, neka odstoji 1 sat.
Umutite šlag sa mlekom prema uputstvu sa ambalaže. Pažljivo odvojite tortu od obruča kalupa. Premažite površinu i rubove torte šlag penom i stavite tortu da odstoji još 2 sata u zamrzivaču.Izlomite drugu koru na male komade. Time pospite tortu i odmah poslužite.
Slični recepti
Torte
Torte
Torte