U malo mleka žicom razmutite žumanca i puding, a ostatak mleka sipajte u šerpu, dodajte šećer i instant kafu pa stavite na vatru da se zagreva skoro do ključanja. Skinite sa vatre i ukuvajte puding ulivajući u tankom mlazu i sve vreme mešajući žicom. Kuvajte par minuta dok se ne zgusne, pa skinite sa vatre.
Želatin pomešajte sa 4 kašike hladne vode i ostavite par minuta da nabubri pa otopite na najmanjoj vatri i odmah umešajte u vruć krem. Dobro izmešajte žicom pa pokrijte prozirnom folijom i ostavite krem da se hladi na sobnoj temperaturi dok ne bude mlak.
Umutite slatku pavlaku u šlag, ali ne prečvrsto. Prohlađen krem prvo malo umutite mikserom, a onda ručno umešajte slatku pavlaku lagano prevrćući, dok se sve ne sjedini u penasti krem.
Tamnu čokoladu krupno narendajte i kašikom umešajte u krem.
Na odgovarajući tanjir stavite podesivi okvir razvučen na 26 cm (ili obruč od kalupa za torte). Uz sam rub poslažite uspravno piškote, koje ste vrlo kratko umočili u mešavinu mleka i arome ruma, i to samo unutrašnju stranu (šećernu stranu piškote postavite prema spolja).
Na dno tanjira takođe poslažite piškote provučene kroz mleko (obe strane), i tamo gde je potrebno, uklopite piškote tako što ih presečete na potrebnu veličinu.
Nanesite polovinu krema i poravnajte, pa na krem složite još jedan red piškota provučenih kroz mleko. Rasporedite i ostatak krema odozgo, poravnajte i stavite tortu u frižider na najmanje par sati a najbolje preko noći, da se dobro ohladi i stegne.
Sa ohlađene torte skinite obruč, odozgo ukrasite umućenom slatkom pavlakom i rendanom čokoladom i secite na parčad.
Slični recepti
Torte
Torte
Torte