U posudu za mućenje dodati 115 ml belog vina, 115 ml ulja, sadržaj kesice i lagano umutiti mikserom (nastavci za testo). Radnu površinu posuti brašnom, testo kratko premesiti i rastanjiti na oko 0,5 cm debljine. Testo preseći po dužini na 2 dela (da bi ste ga lakše okrenuli). Jednu stranu premazati umućenim jajetom i posuti makom. Testo okrenuti na drugu stranu, premazati umućenim jajetom i posuti susamom.
Savet više: Za posne štapiće, umesto jajetom, testo možete premazati vodom ili brašnom razmućenim u malo vode. Po želji možete upotrebiti kim, alevu pariku i druge začine.
Nožem iseći štapiće širine 1 cm i dužine 10 cm. Svaki štapić spiralno uvrnuti 3 puta i složiti u pleh obložen papirom za pečenje. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C 15-20 minuta. Pridržavajte se uputstva za vašu rernu!
Slični recepti
Hleb i peciva
Hleb i peciva