Operite krompir i kuvajte ga sa ljuskom oko 25 min. Ocedite i ostavite da se ohladi. Zagrejte rernu. Svaki krompir uvijte u alu-foliju i položite na tepsiju. Pecite.
Pozicija rešetke: srednja
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 150 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 130 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Oljuštite šargarepu, isecite na dužne uske tračice. Šampinjone očistite, po potrebi iseckajte na četvrtke. Papričicu iseckajte na sitne kockice. Margarin ili maslac rastopite u tiganju na srednjoj vatri. U tome propržite šargarepu i šampinjone. Dodjate papričicu, začinite biberom, solju i izmrvljenom kockom supe. Nalijte vino. Dinstajte ukupno oko 3 minuta. Pomešajte gustin sa kiselom pavlakom i seckanim začinskim biljem, dodajte u dinstano povrće i ostavite da jednom kratko provri.
Na četiri tanjira stavite po jedan krompir, otvorite aluminijumsku foliju i razdvojite krompir pomoću dve viljuške. Sipajte malo povrća u sredinu i pospite peršunom. Poslužite uz preostalo povrće.
Slični recepti
Hleb i peciva
Hleb i peciva
Hleb i peciva