Mikserom muteći najvećom brzinom umutite jaja penasto. U roku od jednog minuta dodajte šećer, pa mutite još 2 minuta. Dodajte prašak za puding sa ukusom čokolade i kratko muteći sjedinite. Sipajte testo u tepsiju (30 x 40 cm, podmazana i obložena papirom za pečenje), poravnajte i stavite da se peče.
Pozicija rešetke: srednja
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C
Koru istresite na šećerom posuti papir za pečenje, papir sa kojim se kora pekla premažite blago vodom i odstranite pažljivo. Ostavite koru da se ohladi.
Na isti način ispecite još dve kore, ali jednu sa pudingom od jagode, drugu sa pudingom od vanile.
Skuvajte puding prema uputstvu sa ambalaže, ali samo sa 400 ml mleka. Kada se ohladi na sobnu temperaturu, umešajte omekšali maslac, koji ste prethodno miskerom umutili sa šećerom u prahu. Položite čokoladni biskvit sa šećernom stranom na dole u tepsiju i premažite ravnomerno sa pola fila. Preklopite biskvitom od jagode i premažite preostalim filom. Odozgo stavite biskvit od vanile i blago pritisnite. Ostavite kolač da odstoji oko 30 minuta. Provucite marmeladu kroz cediljku i premažite ceo kolač.
Pomešajte šećer u prahu sa sokom, tako da dobijete gustu smesu, koja se može razmazivati. Time presvucite kolač.
Izmrvite čokoladu, stavite je u kesicu za zamrzivač, dodajte ulje, dobro je zatvorite i otopite je u vreloj vodi. Kada se čokolada otopi, obrišite kesicu, malo je promesite, odsecite mali ćošak i ukrasite kolač šarom po želji. Ostavite da se stegne i isecite na kocke.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači