Zagrejte rernu.Podmažite kalup i pospite ga brašnom. Sitno iseckajte višnje.
Mikserom (nastavci za mućenje) penasto umutite margarin ili maslac. Postepeno dodajte šećer, vanilin šećer i so, neprestano muteći, sve dok ne dobijete ujednačenu smesu. Na svakih ½ minuta dodajte po jedno jaje, muteći najvećom brzinom. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, prosejte i dodajte naizmenično sa mlekom iz dva puta. Sada odvojite tri puta po dve kašike testa i sjedinite jednu količinu sa pistaćima, drugu sa nugatom i treću sa seckanim višnjama. Sipajte 1/3 trećinu preostalog testa, preko toga stavite testo sa pistaćima i provucite viljuškom da obrazujete mramornu šaru. Sada preko toga sipajte polovinu preostalog testa, preko toga testo sa nutgatom i provucite viljuškom. Na kraju sipajte preostalo testo, preko toga testo sa višnjama, i opet provucite viljuškom. Stavite da se peče na rešetki u donjoj trećini rerne.
Pozicija rešetke: donja trećina
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: 180 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: 160 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Ostavite kolač da odstoji oko 10 minuta u kalupu, potom odvojite od kalupa, istresite na rešetku za kolače, okrenite i ostavite da se ohladi.
Prosejte šećer u prahu, pomešajte sa onoliko vode, koliko je potrebno da dobijete gusto tečnu glazuru. Podelite glazuru na tri dela i uz pomoć boje i nugata obojite u crveno, zeleno i braon. Po želji prelijte ili poprskajte kolač glazurama i ostavite da odstoji dok se glazure ne stegnu.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači