Prosejte brašno u posudu i dobro promešajte s instant kvascem. Dodajte postepeno ostale sastojke i mikserom (lopaticama) izmesite u glatko testo. Ostavite prekriveno na toplom mestu dovoljno dugo da se testo udvostruči.
Testo nakon što se digne razvucite na pobrašnjenoj radnoj površini (spljoštite tako da ga s leve i desne strane preklopite prema sredini) i razvaljajte na debljinu od približno 1 cm. Kalupom izrežite krugove (Ø 9 cm). Potom manjim kalupom izrežite sredinu krugova tako da dobijete prstenove širine oko 4 cm. Prstenove stavite na pobrašnjenu kuhinjsku krpu i ostavite prekriveno na toplom mestu, sve dok se vidno ne udvostruče.
U dubokom tiganju zagrejte ulje na temperaturu od približno 180 stepeni. Prstenove stavite oprezno u ulje i ispržite s obe strane. Izvadite krofne kašikom za ceđenje i stavite ih na kuhinjski papir da se dobro ocede.
Belu i tamnu čokoladu grubo iseckajte i svaku zasebno otopite na vodenoj pari, pri niskoj temperaturi. Otopljenu belu čokoladu podelite na dva jednaka dela. Jednu polovinu obojite crvenom bojom za kolače do željene roze nijanse. Na ohlađene krofne nanesite glazure i pospite ih šarenim mrvicama, srcima ili suvim jagodama.
Slični recepti
Hleb i peciva
Hleb i peciva
Hleb i peciva