U sud stavite vodu, šećer i vanilin šećer. Neka vri 5 minuta pa sklonite sa vatre, dodajte sok od limuna i ostavite da se ohladi.
U toplo mleko sipajte kvasac, vanilin šećer, jaja, ulje i brašnom zamesite testo. Testo podelite na dva dela. U prvi deo dodajte 100 g brašna, a u drugi deo 50 g brašna i 30 g kakao praha.
Od oba dela testa napravite po 4 loptice.
Svaku lopticu razvucite na veličinu desertnog tanjira. Na braon testo stavite jedno belo testo pa sve zajedno još malo oklagijom razvucite. Testo isecite na 12 trouglova, pa uvijte kiflice. Napravite kiflice i od preostalog testa.
Pripremljene kiflice slažite na pleh obložen papirom za pečenje i pecite na 200 °C oko 18 minuta ili zavisno od vaše rerne.
Dok su još vruće, prelijte pripremljenim sirupom i ostavite da se ohlade pre služenja.
Slični recepti
Hleb i peciva
Hleb i peciva
Hleb i peciva