Umutiti maslac i šećer i mutiti dok ne postanu kremasti. Potom dodati jedno po jedno jaje muteći nakon svakog dodavanja. Dodajte aromu vanile i dobro sjedinite smesu.
Pomešajte suve sastojke u posudici (brašno, prašak za pecivo i so) pa dodajte pola sastojaka u smesu i dobro umutite. U smesu dodajte kiselu pavlaku i mleko pa sve umutite i konačno dodajte drugu polovinu suvih sastojaka i ulje, pa dobro sve sjedinite.
Smesu razlijte u 3 kalupa prečnika 24 cm koja ste prethodno premazali maslacem i posuli brašnom (oko 500g smese po kalupu). Testo pecite na 180 stepeni do 30 minuta, primetićete da su pečene kada krenu da se odvajaju od zidova kalupa.
Kore ostavite da se prohlade preko noći pa ih manjim oštrim prstenom za tortu (prečnika 22cm) isecite kako biste dobili gole ivice.
Fil za tortu pripremite prema uputstvu sa pakovanja. U 600ml hladnog mleka sipajte sadržaj dve kesice sa filom i mutite na sporoj brzini pola minuta pa jedan minut najvećom brzinom. Dodajte potom u smesu 100g maslaca prethodno penasto umućenih i sve dobro umutite.
Filujte kore tako što ćete ređati sledećim redosledom: kora, fil, pakovanje šarenih mrvica, kora, fil, šarene mrvice, kora, fil šarene mrvice. Po jednom sloju fila vam je potrebna jedna kesica Dekor šarenih mrvica. Ohladite tortu par sati i služite.
Slični recepti
Torte
Torte
Torte