Penasto umutite maslac sa šećerom u prahu i vanilin šećerom, postepeno dodajte žumanca. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i dodajte u smesu naizmenično sa mlekom. Testo nanesite na papirom za pečenje obloženu tepsiju (20 x 25 cm). Umutite belanca u čvrst šne, postepeno dodajuci šećer. Šne od belanaca ravnomerno premažite preko testa i stavite da se peče u donjoj polovini zagrejane rerne, otprilike 30 minuta.
Pozicija rešetke: donja
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C
Za fil umutite slatku pavlaku sa marmeladom, šećerom u prahu i burbon vanila aromatizovanim šećerom. Želatin pripremite prema uputstvu sa ambalaže, zagrejte sa limunovim sokom i umešajte u slatku pavlaku. Pažljivo dodajte jagode. Koru prepolovite, premažite kremom i spojite. Ostavite sve da odstoji u frižideru oko 2 sata. Kada se fil stegne, isecite kolač na kriške i po želji pospite šećerom u prahu.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači