Prokuvajte vodu i limuntus. Dodajte cveklu i stavite da se kuva.Vreme kuvanja: oko 35 minuta. Potopite cveklu oko 5 minuta u hladnu vodu, ocedite, oljuštite i grubo narendajte ili iseckajte po želji. Dodajte ren i dobro pomešajte sa cveklom. Rasporedite u tegle. Sirće stavite da se kuva sa vodom, šećerom, solju, začinima i lukom vlašcem. Vreme kuvanja: kad provri još 1 minut. Procedite, dodajte konzervans, promešajte i vrelu tečnost prelijte preko cvekle. Zatvorite tegle i stavite ih u tepsiju koju ste do 2 cm visine nalili vodom. Stavite u donji deo prethodno zagrejane rerne.
Pozicija rešetke: donja
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 100 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 80 °C
Slični recepti
Zimnica
Zimnica
Zimnica