Čvrsto umućenim belancima dodati šećer, a zatim i žumanca. Umućenoj smesi dodajte vodu, ulje, brašno i za kraj Dr. Oetker kakao i prašak za pecivo. Mutite još kratko najmanjom brzinom miksera dok se sve lepo ne sjedini. Koru pecite u plehu od rerne obloženim pek papirom na 180 stepeni petnaestak minuta. Na kraju je bocnite čačkalicom, ako čačkalica izađe čista kora je gotova.
Fil napravite tako što dodate šećer u deo mleka pa kad to proključa nalijte brašno pomešano sa ostatkom mleka. Dobro ohladjenom filu dodajte aromu ruma i omekšali puter i sve to umutite u savršeni krem. Nakon što iz biskvita kalupom (prečnika 5cm) izvadite kolutiće pređite na filovanje. Bitno je da fil bude u potpunosti ohlađen kako biste lakše oblikovali kapice. Budite strpljivi. Svaku šubaricu uvaljajte u kokos, orahe ili lešnike, prelijte Dr. Oetker crnom čokoladom koju ste prethodno otopili sa puterom na niskoj temperaturi ringle.
Slični recepti
Sitni kolači
Sitni kolači
Sitni kolači