U sud sipajte jaja i malo izmiksajte, pa dodajte 150 g šećera i sve zajedno mikserom umutite. Sipajte 1 kašičicu arome vanile.
Dodajte 100 ml mleka, ulje i brašno koje ste prethodno sjedinili sa praškom za pecivo i prosejali. Sipajte u pleh veličine 20x30 cm koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Pecite na 200°C / 15 minuta.
Pečeni patišpanj izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi u plehu.
U blender stavite maline i 50 ml vode. Izblendajte, a zatim preručite u sud u kome nastavljate da kuvate fil. Dodajte 150 g šećera i vanilin šećer i kuvajte oko 10 minuta. U 200 ml mleka razmutite 2 kesice pudinga sa ukusom vanile i dodajte u maline. Nastavite da kuvate na umerenoj temperaturi do željene gustine. Ostavite 30 minuta da se prohladi.
U patišpanju napravite rupe uz pomoć vadilice semena iz paprike. Fil od malina sipajte u poslastičarsku kesu i napunite rupe.
U odgovarajući sud sipajte 600 ml hladnog mleka pa dodajte 2 kesice krem pudinga sa ukusom čokolade. Mutite mikserom pola minuta minimalnom brzinom, a zatim nastavite mućenje maksimalnom brzinom, 3 minuta. Ako želite slađi krem puding dodajte šećer u prahu po ukusu. Čokoladni krem sipajte preko patišpanja i po želji ukrasite ili samo pospite krupno rendanom mlečnom čokoladom. Ostavite da se ohladi pre služenja.
Deo patišpanja koji ste izvadili vadilicom semena paprike malo izmrvite. Dodajte ostatak fila od malina i promešajte da se sjedini. Od smese pravite kuglice i ostavite da se ohlade i stegnu. Nakon toga, istopite 200 g čokolade sa 2 kašike ulja i glazirajte bombice. U smesu možete dodati malo Dr. Oetker Arome ruma, koja će se savršeno slagati uz ove ostale sastojke.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači