U mikser staviti sve sastojke i zamesiti prhko testo. Oblikovati i staviti u providnu foliju i ostaviti da se ohladi. Biskvit masu razvući na malo brašna, prebaciti na pleh sa pekarskim papirom, izbockati testo i ispeći na 180 C 15 minuta. Dok je još vruće iseći testo okruglim kalupima.
Prokuvati mleko, 300 ml slatke pavlake i burbon vanilin šećer. Pomešati žumanca i šećer, pa preko njih preliti vrelo mleko i pavlaku, zatim opet promešati i vratiti na vatru. Kuvati do 80 C. Potopiti želatin u hladnu vodu. U vruć krem umešati pripremljen želatin i mleveni keks. Ohladiti na sobnoj temperaturi uz povremeno mešanje. Umutiti ostatak slatke pavlake sa šlag penom. Kada se krema ohladi, u nju umešati umućenu slatku pavlaku sa šlag penom. Ostaviti malo šlaga za dekoraciju.
Potopiti želatin u hladnu vodu. Otopiti jagode sa šećerom i izmiksati štapnim mikserom. U toplo umešati pripremljen želatin i puter, sve pomešati i izliti u pleh obložen providnom folijom.
Ruby čokoladu otopiti i umočiti mini keks u nju, posuti ih badem štapićima i ružinim laticama. Ostatak čokolade pomešati sa muslijem i viljuškom vaditi musli oblike i ostaviti da se stegnu.
Na gotovu podlogu u kalupu sa acetatnom folijom staviti krem od keksa, insert od jagoda, pa prekriti ostatkom krema. Temperirati ruby čokoladu i izliti je na acetatnu foiju, a traku od čokolade zalepiti oko kolača. Ostaviti da se stegne, pa potom ukrasiti kolač.
Slični recepti
Torte
Torte
Torte